Tuin en Landschap nieuws Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ gaan op tour

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ gaan op tour

0

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ gaan de komende week op tour. Afgelopen zaterdag waren ze tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag te bewonderen. Op woensdag 18 september staan ze op de grootste Jaarmarkt van Nederland in Alphen aan den Rijn en vrijdag 20 en zaterdag 21 september op de Boskoopse braderie.

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ is een mobiele expositie van tuinen, tuinmateriaal, planten en tuinarchitectuur. Doel is mensen kennis te laten maken met de sierteelt in de regio Boskoop, het vakmanschap dat daarbij komt kijken en het belang van groen voor de leefomgeving.

Prinsjesfestival
Afgelopen zaterdag stond de expositie op het Prinsjesfestival in Den Haag. De mobiele tuinexpositie maakte onderdeel uit van het programma van provincie Zuid-Holland, die dit jaar strategisch partner van het Prinsjesfestival is. Op het Plein stond een kas, met producten en innovaties uit het West- en Oostland. De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ waren hier te bezichtigen.

Jaarmarkt en braderie
Op woensdag 18 september staan de Mobiele Tuinen opgesteld op het Thorbeckeplein tijdens de jaarmarkt van Alphen aan den Rijn. De tour wordt afgesloten met de Boskoopse braderie op vrijdag 20 en zaterdag 21 september waar de mobiele tuinexpositie op het Kerkplein aan de Gouwe wordt neergezet.

Inspireren en informeren
Bij de Mobiele Tuinen is een informatiepunt waar geïnteresseerden informatie en inspiratie kunnen opdoen voor de inrichting van de tuin. Ook wordt er informatie gegeven over de waarde van groen voor de leefomgeving en waar de, lokaal geteelde, producten verkrijgbaar zijn.

Het project Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn. Thuisbasis van de Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ is de Proeftuin van Holland in Boskoop.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar