‘Mondkapje weer verplicht in winkels’

  Het mondkapje wordt weer verplicht in winkels en supermarkten. Ook in gemeentehuizen en supermarkten wordt deze plicht weer ingevoerd. Dit meldt De Telegraaf op basis van Haagse bronnen. Vanavond, dinsdag 2 november, houden demissionair Mark Rutte en minister Huge de Jonge weer een persconferentie over nieuwe coronamaatregelen.

  Bij de aanscherping van de coronamaatregelen wordt de vuistregel in publieke binnenruimtes: of een mondkapje op of een coronapas tonen. Dat coronatoegangsbewijs, nu verplicht voor toegang tot restaurants, cafés, theaters en stadions, wordt uitgebreid naar musea, dierentuinen, pretparken, sportscholen en zwembaden. Daar hoeven geen mondkapjes op. Die mondkapjesplicht gaat wel gelden voor winkels, bibliotheken, gemeentehuizen en supermarkten, waar niet om een coronapas wordt gevraagd.

  Aanscherping

  Aanleiding voor de aanscherping is dat ondanks de vaccinatiegraad van zo’n 85 % steeds meer coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de intensive care belanden. Ziekenhuizen stellen alweer gewone ingrepen en behandelingen uit. Naar verwachting zullen Rutte en De Jonge met een nieuwe routekaart komen voor de langere termijn.

  Bron: De Telegraaf | Foto: Shutterstock

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties