De Boomkwekerij Teelt Monrovia lanceert recordaantal nieuwigheden

Monrovia lanceert recordaantal nieuwigheden

0

De Amerikaanse boomkwekerij Monrovia brengt onder haar eigen merk een recordaantal nieuwigheden op de markt.

Volgend jaar lanceert Monrovia, die tot de grootste Amerikaanse kwekerijen behoort, 35 nieuwe tuinplanten in de Verenigde Staten.

Het gaat om Hydrangea uit de serie Seaside Serenade, Hypericum uit de serie FloralBerry, enkele nieuwe Spiraea, Helwingia, Potentilla, Weigela (waaronder Golden Jackpot, foto), Rosa, Juniperus en Picea.

De meeste nieuwigheden zijn gewonnen in de VS, maar ook in het buitenland. Zo is Physocarpus opulifolius Little Joker (foto onder) een Nederlandse nieuwigheid, van Handelskwekerij G. Hoogenraad. Vorig jaar won deze plant zilver op Plantarium. Amerikaanse nieuwigheden komen vaak ook in Europa op de markt.

Volgens Monrovia willen Amerikaanse consumenten tegenwoordig ’power planten’ hebben: planten met opvallende kleuren die een grote impact hebben in tuinen. Zoals heesters die goed in de schaduw bloeien, en vaste planten die droogtebestendig zijn.

Monrovia kweekt meer dan 3.600 soorten en rassen, voornamelijk siergewassen, maar ook eetbare planten. Het eigen merk is een van de bekendste op de Amerikaanse plantenmarkt.

 

 

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar