Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Ms. Li wint Interpolis Tulpenprijs 2019

  Ms. Li wint Interpolis Tulpenprijs 2019

  0

  De geelgerande tulp Ms. Li is de winnaar van de Interpolis Tulpenprijs. De telerscombinatie Westfriesland Tulpen zond de cultivar in voor deze competitie op de Vaktentoonstelling in Zwaagdijk.

  Nico Hof, voorzitter van de vierkoppige vakjury, vertelde bij de prijsuitreiking dat tulp Ms. Li misschien wel eens een grote kan worden. Niet alleen de vlotte, uniforme afbroei, stevige steel, goede bladstand vielen op. Belangrijk en uiteindelijk doorslaggevend punt was tevens de prima knoppresentatie. „Een mooi gevormde knop en de brede gele rand van de bloem is al in een vroeg stadium zichtbaar. Een mooi contrast met het lichtrood in de rest van de bloem. Al in het oogststadium presenteert Ms. Li zich op een onderscheidende manier”, aldus Hof.

  Net als de negen overige cultivars die meedongen naar de Interpolis Tulpenprijs is van Ms. Li nog geen drie ha. bollenteelt. De tien noviteiten werden dit jaar beoordeeld op hun eigenschappen in de waterbroei. Twee bakken per cultivar zijn opgeplant. „Van sommige cultivars zagen we scheurblad ontstaan, een euvel dat je soms ziet als je dikke bollen op water broeit.”

  De inzender was van de tulps Ms. Li is Westfriesland Tulpen, een bedrijf van de G&K Reus en Sam Schouten (beide kweker/broeier van tulpen) en Frank Timmerman. „Super dat we ‘m hebben!”, aldus Robert Reus, die de prijs 15 februari tijdens de Vaktentoonstelling in Zwaagdijk in ontvangst nam uit handen van Melissa van de Kam van Interpolis. Robert Reus: „Wij verkopen de tulpen op de internationale markt. Ook daar helpt het winnen van deze prijs. Deze waardering uit het Nederlandse vak onderstreept de kwaliteit van onze tulpen. Hier zijn we erg blij mee!”

   

   

   

  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar