Multifunctionele gewasbeschermingsapps in de lift

Steeds meer kwekers gebruiken multifunctionele gewasbeschermingsapps voor hun middelenregistratie en vrijwillige milieucertificering. Twee veelgebruikte apps zijn de Maatwerk-app en de GQ-app.

Op grond van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden is registratie van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wettelijk verplicht. De wet schrijft echter niet voor hoe bedrijven hun middelengebruik moeten registreren.

Dit kan dus ook in een Excel-bestand, of bij wijze van spreken op de achterkant van een groentenzak. Op steeds meer bedrijven wordt echter een mobiele app op de smarthone of tablet gebruikt, die daarnaast vaak ook op kantoor op de pc draait.

Gebruiksvriendelijk

Voor de boomkwekerij springen er twee apps uit die multifunctionaliteit combineren met gebruiksvriendelijkheid: de Maatwerk-app van Telermaat en de GQ-app van GreenlinQdata. Beide bedrijven zagen het aantal abonnementen op hun app het afgelopen jaar minimaal verdubbelen.

De interface van de Maatwerk-app
De interface van de Maatwerk-app (foto: Telermaat)

In de boomkwekerij nr. 14 komen drie bedrijven die deze multifunctionele gewasbeschermingsapps gebruiken aan het woord: Boomkwekerij Remon Bakhuijzen uit Hazerswoude-Dorp, de Spankert uit Boxtel en H.J. Kwakernaak uit Reeuwijk.

Benieuwd naar hun ervaringen met de apps bij de middelenregistratie en vrijwillige milieucertifering? Lees dan het hele artikel in De Boomkwekerij nr. 14 of via mijnboomkwekerij.nl. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties