Musicalactrice doopt eetbare roos in Lottum

Bij aanvang van de traditionele potrozenshow in Lottum zal een eetbare roos worden gedoopt door een Nederlandse zangeres en musicalactrice.

De eetbare roos is veredeld door het Nederlands-Servische bedrijf Pheno Geno Roses en heet ’Renée van Wegberg’.

De zangeres en musicalactrice zal de noviteit zelf in De Rozenhof dopen, samen met gouverneur Theo Bovens (Commissaris van de Koning in Limburg), burgemeester Ina Leppink (gemeente Horst aan de Maas) en de Lottumse rozenkoningin Mieke Smits.

Het dopen is op zondag 17 juni, als de potrozenshow officieel van start gaat met als thema ’De smaak van de roos’. De gedoopte roos zal ook verwerkt zijn in een speciaal ’Renée van Wegberg’-hapje. De naamgeefster zal ook enkele nummers zingen.

Ook uitslag bekend van potrozenkeuring

Die zondag maakt de vakjury ook de winnaars bekend van de potrozenkeuring een dag eerder. In de week tot en met zondag 24 juni kan tevens het publiek zijn favoriete potrozen kiezen. Ook zijn er meerdere eetbare rozen te zien, beoordelen en proeven. Bovendien zullen schoolkinderen in die week workshops volgen over rozen en eetbare delen.

Zoals gebruikelijk zijn er vier keuringscategorieën in Lottum: meerjarige tuinrozen, vensterbankroosjes, stamrozen en algemene presentatie/show van potrozen.

Foto’s: De Rozenhof

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties