Hortipoint Natte biotoop Molenbos completeert Keukenhof

  Natte biotoop Molenbos completeert Keukenhof

  0

  Vorige week zijn bollen aangeplant in het nieuwe Molenbos in Keukenhof. Dit bos krijgt een nat, moerasachtig karakter waar vaste planten, bloembollen en bomen zijn geplant die hiervoor geschikt zijn.

  Op de plek van de vroegere Japanse tuin, tussen de molen en het Beatrixpaviljoen, zijn waterpartijen gegraven die het laaggelegen stukje Keukenhof nog wat natter maken. Net zoals het nieuwe, droge Julianapark aan de andere kant van het expositieterrein is het Molenpark ook een paar jaar gegund om een natuurlijke uitstraling te krijgen.

  Bart Siemerink (3e van links) plant samen met enkele groenredacteuren de bollen voor het Molenbos. (Foto’s: Ed Olivier)

  Typisch Hollands bos

  Essen hebben er plaats gemaakt voor eiken, wilgen en linden. „Een typisch Hollands bos, lekker inheems”, vertelt Keukenhof-directeur Bart Siemerink. Het bos mag er traditioneel en saai uitzien. Des te opvallender zijn straks de ‘knallende’ combinaties van bollen en vaste planten.

  95% bollen geplant

  Van de zeven miljoen bloembollen die elk jaar in het park worden geplant, zit inmiddels 95% in de grond; een resultaat waar Siemerink door het regenachtige najaar eigenlijk niet op durfde te hopen. Als de poorten van de bloemententoonstelling op 22 maart opengaan, verwacht Keukenhof in acht weken tijd meer dan een miljoen bezoekers.

  Lees het uitgebreide artikel over het Molenbos in Tuin en Landschap 25/26.

  Reageer op dit artikel

  avatar