De Boomkwekerij Neder-Betuwe wil meer biodiversiteit in landelijk gebied

  Neder-Betuwe wil meer biodiversiteit in landelijk gebied

  0

  Stichting Landschapsbeheer Gelderland gaat grondeigenaren in gemeente Neder-Betuwe helpen om de biodiversiteit in het landelijk gebied te versterken.

  In de gemeente start hiertoe een project met eigen financiering alsmede van provincie Gelderland. Grondeigenaren kunnen advies krijgen over bomen en planten die wilde bijen en vlinders aantrekken. Beplanting en zaaigoed kan met korting worden aangeschaft.

  Binnen het project worden ook bedrijven benaderd om bijenbiotopen te creëren. Landschapsbeheer Gelderland gaat ook met onder andere kwekers in regio Opheusden bespreken hoe zij lokale initiatieven rond biodiversiteit kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld door plantmateriaal te sponsoren.

  Ook in de gemeente Neder-Betuwe is de biodiversiteit sterk afgenomen, aldus Landschapsbeheer Gelderland. Volgens de stichting is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid één van de oorzaken; het landelijk gebied is eenvormiger geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting.

  Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar