Nederland blijft achter wat betreft inzet biostimulanten

    Wereldwijd worden biostimulanten al breed toegepast. „Wat de acceptatie in Nederland tegenhoudt, is de onduidelijkheid bij telers over de specifieke werking. „Dat is logisch: de Nederlandse teeltomstandigheden zijn veelal optimaal, zodat biostimulanten eigenlijk niet veel toegevoegde waarde hebben. Maar in de nieuwe weerbare teeltsystemen wordt verwacht dat ze juist een belangrijke rol gaan spelen”, meldt Piet Boonekamp, directeur Artemis.

    Foto: Koppert Biological Systems

    In de land- en tuinbouw is het gebruik van gewasbescherming en kunstmest gemeengoed om de productie te ondersteunen. Er is echter nog een groep van stoffen die een positief effect heeft op zowel opbrengst als kwaliteit: biostimulanten. Deskundigen loven de potentie van biostimulanten, maar geven tegelijkertijd aan dat nog veel te ontdekken valt wat betreft de werking van biostimulanten.

    Door klimaatverandering (meer droogte, wind, strenge vorst) is de verwachting dat biostimulanten belangrijker worden.

    Waarvoor zijn biostimulaten in zetten? Zinvoller in snijbloemen dan in potplanten? Lees het volledige artikel in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 25. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

    Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties