Nederlands consortium gestart op Roemeense markt

De zeven Nederlandse bedrijven die onder de vlag van handelsbond Anthos kansen willen verzilveren op de Roemeense markt, zijn er daadwerkelijk mee gestart in Roemenië.

Van 14 tot en met 17 mei heeft het Nederlandse consortium zich voor het eerst gepresenteerd in Roemenië, samen met de Nederlandse ambassade, aan institutionele partijen en lokale media.

Het consortium bestaat uit Van den Berk Boomkwekerijen, Boomkwekerij Ebben, Vasteplantenkwekerij Molter, Gebr. Seuren Rozenkwekerijen, JUB Holland, Nophadrain en VicLandscapes. De samenwerking (onder de naam Urban Landscapes Romania/Green City) is driejarig en gebeurt onder coördinatie van Agriprogress met Anthos.

Als symbool voor de samenwerking zijn rozen gedoopt door Gebr. Seuren, de Roemeense agrarische universiteit USAMV en de Nederlandse ambassadeur Stella Ronner-Grubacic: de rozen Donau Romantica en Rhenus Pentrica. Daarnaast heeft het consortium in de steden Oradea en Boekarest kennisgemaakt met lokale partijen.

Suzanne Verhaegh-Seuren plant de eerste roos in het bijzijn van onder andere de Nederlandse ambassadeur Stella Ronner-Grubacic.

Foto’s: Anthos

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties