De Boomkwekerij Nieuws Niels Kluijtmans: ’Met passie is veel te bereiken’

Niels Kluijtmans: ’Met passie is veel te bereiken’

0

Als buitenstaander in de sector hield Niels Kluijtmans het voor onmogelijk om zijn ambitie te realiseren: een eigen tuinbouwbedrijf starten. Dat veranderde door de module Topklas Ondernemen aan de HAS Den Bosch.

Met een vader als vrachtwagenchauffeur en een moeder als als zweminstructrice liggen de roots van Kluijtmans niet in de boomkwekerij. Toch belandt hij op zijn dertiende als scholier op het bedrijf van Coen Dekkers (columnist in ons vakblad, red.) Bij deze specialist in Euonymus bevalt het zo goed dat Kluijtmans na de Havo kiest voor HAS Den Bosch.

Huurkas van 1 ha

Waar te starten zonder kapitaal en kassen? „Vooral door op de lange termijn te denken en kleinschalig te beginnen”, redeneert de jonge kweker. Het wordt een huurkas van 1 ha.

Niels Kluijtmans: „Als doende groeide mijn vertrouwen dat een eigen bedrijf tot de mogelijkheden behoorde.” (foto: Peter van Leth)

Lees het verhaal van deze jonge ondernemer in De Boomkwekerij 19. Deze ligt vanaf 11 september bij abonnees op de mat. U leest het artikel ook hier in ons digitale magazine. (met inlog)

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar