Nieuw bedrijf neemt Boomkwekerij Marcel van Nijnatten over

Betuwe Plant neemt per 1 januari 2021 Boomkwekerij Marcel van Nijnatten in Zundert over. Dat fuseert met Pertop Plants in het nieuwe bedrijf Zundert Plant.

Boomkwekerij Marcel van Nijnatten, op 9 ha gespecialiseerd in spillen en kleine laanbomen, stond sinds najaar 2018 te koop. Dit vanwege de leeftijd van de eigenaar Jac van Nijnatten (nu 64) en zijn gebrek aan bedrijfsopvolging. Betuwe Plant was op zoek naar een samenwerking. „We zijn voor onze teelten afhankelijk van de aanvoer van anderen”, vertelt mede-eigenaar Dirk Huibers, „maar je ziet in onze sector steeds minder het vakmanschap van bomen veredelen in een breed sortiment.”

Huibers raakte in gesprek met Jeroen Pertijs, die in Etten-Leur laag- en halfstammenkwekerij Pertop Plants voert. Pertijs heeft het vakmanschap bij Van Nijnatten geleerd en wilde doorgroeien. „Van het een komt het ander”, aldus Huibers, „Jeroen zag de samenwerking met ons wel zitten op de boomkwekerij in Zundert.”

’Groeien en vakmanschap voortzetten’

Per 1 januari 2021 neemt Betuwe Plant het onroerend goed over van Van Nijnatten, plus nog bepaalde activa. Pertijs wordt bedrijfsleider en samen met Betuwe Plant mede-eigenaar. De boomkwekerij zal na de overname Zundert Plant heten; het wordt een fusie van Van Nijnatten en Pertop Plants. „Nu kunnen we in de toekomst groeien en het vakmanschap voortzetten”, zegt Huibers.

Pertijs (29) had al een tijd interesse in het bedrijf en zocht naar een mogelijkheid om het over te nemen. Hij is blij met de constructie via Betuwe Plant. „Een goede manier om het bedrijf voort te zetten. En mooi dat het in boomteeltcentrum Zundert is.”

Jac van Nijnatten en Jeroen Pertijs voor het bedrijf dat per 1 januari 2021 Zundert Plant heet. Foto: Betuwe Groep

Een soortgelijke constructie heeft Betuwe Plant eerder gemaakt met een andere jonge kweker. In 2018 is de kwekerij van Bram de Greef (in Echteld) en de vollegrondsteelt van Betuwe Plant (in Opheusden) samengevoegd tot Betuwe Boomkwekerij.

Het nieuwe bedrijf Zundert Plant is onderdeel van de Betuwe Groep, naast Betuwe Plant (toeleverancier tuincentra), Gelderplant Export (exporteur) en Betuwe Boomkwekerij (vollegrondskwekerij).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties