Nieuw boek en online community over Het Nieuwe Telen

  Vandaag wordt het boek Plant Empowerment in een Nederlandse vertaling gepresenteerd. Dit is het vervolg op ’De basisprincipes van Het Nieuwe Telen’, waarvan bijna 3.000 exemplaren zijn verkocht. De drie balansen (energie, water en assimilaten) zijn uitgebreid naar plantgezondheid en de wortelzone.

  Het nieuwe boek sluit het aan bij het onderwijsproject ’HNT, Gas erop!’. Om die reden is het didactisch beter opgebouwd en bevat het meer illustraties dan het eerste boek, aldus mede-auteur Jan Voogt. Kas als Energiebron en het ministerie van LNV, die de uitgave meefinancieren, willen via het onderwijs de glastuinbouw versneld verduurzamen. Zij beschouwen Het Nieuwe Telen als een belangrijk onderdeel daarin.

  Een deel van de versnelling moet ook komen door een betere samenwerking tussen alle partijen die vanuit hun eigen specialisme bezig zijn met verduurzaming. Plant Empowerment heeft daarom een community opgericht, plantempowerment.com, om deze partijen bij elkaar te brengen. Op deze website is ook het boek verkrijgbaar.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties