Tuin en Landschap nieuws Nieuw boek van Nigel Dunnett over beplantingsontwerp

  Nieuw boek van Nigel Dunnett over beplantingsontwerp

  0

  Deze maand verschijnt bij uitgeverij Terra het nieuwe boek van Nigel Dunnett Natuurlijke tuinen en landschappen. Hierin geeft de Britse beplantingsontwerper en wetenschapper een inkijkje in zijn werkwijze.

  The Barbican Nigel Dunnett
  De beplanting bij The Barbican in Londen, een cultureel en wooncomplex, is door Nigel Dunnett ontworpen. Foto: Miranda Vrolijk

  Nigel Dunnett is een expert in beplanting. Hij is hoogleraar Plantontwerp en Vegetatieve Ecologie aan de Universiteit van Sheffield en heeft diverse grote beplantingsprojecten op zijn naam staan. Zo was hij medeverantwoordelijk voor het beplantingsontwerp van het Olympic Park in Londen, een van de grootste stadsparken van Europa, maar bijvoorbeeld ook van de buitenruimte van The Barbican in de Britse hoofdstad.

  Voor Dunnett vormen patronen en processen in de natuur het startpunt voor zijn ontwerpen. Daarnaast kijkt hij naar culturele patronen, hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en het landschap. In zijn nieuwe boek Natuurlijke tuinen en landschappen geeft hij een inkijkje in zijn werkwijze met illustraties en suggesties voor geschikte planten. Collega Piet Oudolf schreef het voorwoord.

  Nieuw boek Nigel Dunnett

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar