Hortipoint Nieuw label CC Container is groen met oranje

  Nieuw label CC Container is groen met oranje

  0

  Het nieuwe label voor de CC Container, de CC TAG5, krijgt de kleuren groen met oranje. De beveiliging van het label is verder verbeterd. Zonder zichtbare schade is hij niet te verwijderen. Ook kan het label bijvoorbeeld sneller en gemakkelijker worden afgelezen met diverse soorten scanners.

  Dit meldt exploitant Container Centralen. Door het label te vernieuwen wordt de CC Pool volgens het bedrijf gereset voor een eerlijker systeem. Ook kan het label een ondersteuning zijn voor het optimaliseren van werkprocessen.

  Roel de Jong, CEO van Container Centralen, laat in een verklaring weten: “Toen we in 2011 met een RFID-label begonnen, hoopten we van de CC Pool een gesloten systeem te maken door elke transactie te scannen. Dit is te ambitieus gebleken, maar we zien wel dat RFID extra waarde heeft toegevoegd aan de CC Poolop.’

  Volgens De Jong heeft dat drie oorzaken. Ten eerste zorgen bedrijven die scannen voor waardevolle en betrouwbare controlepunten in het Pool Systeem. Ten tweede kan CC makkelijker nieuwe containers in de pool toelaten, nu het mogelijk is afzonderlijke containers te identificeren. Ten derde maakt RFID het mogelijk om werkprocessen te optimaliseren. ‘Je kan bijvoorbeeld de producten op de kar koppelen aan de CC Container en dit als uitgangspunt gebruiken voor uw interne logistiek. Voor sommige bedrijven is dit waardevol gebleken. Scannen is dus van toegevoegde waarde voor de CC Pool, maar ik wil daarbij wel benadrukken dat scannen niet verplicht is.”

  De nieuwe RFID-chip is gewijzigd voor een snelle en veilige authenticiteitscontrole mogelijk te maken. Gert Aagaard, Technical and ICT Director, legt uit: “Met het oude rode label werd het individuele nummer van de chip die werd gescand gecontroleerd door een centrale database. Nu is de scanner uitgerust met een coderingssleutel die onmiddellijk het controleresultaat geeft.’

  Fraude met de labels wordt moeilijker, laat CC in de verklaring weten. Dit komt vanwege het ontwerp van het label. Als het label van de container wordt verwijderd, breekt de antenne en kan het label niet meer worden afgelezen, zo laat CC weten. Door de speciaal ontworpen plastic clips en de flexibiliteit van het materiaal is het onmogelijk om een verwijderd label opnieuw te bevestigen zonder zichtbare schade.

  Reageer op dit artikel

  avatar