Nieuw uitstel Britse grenscontroles Europese goederen

Goedereninspectie aan de Britse grens zal niet eerder ingevoerd worden dan 1 juli 2022. De controles op planten en bomen aan de grens werden eerder al uitgesteld tot 1 januari. Deze zijn nogmaals met een half jaar vertraagd.

De controles die het Verenigd Koninkrijk als gevolg van Brexit zal invoeren op Europese planten en bomen, zijn wederom uitgesteld. De datum voor de invoering is, na eerder uitstel tot 1 januari, nu gesteld op 1 juli 2022.

In een verklaring voor het uitstel noemt de Britse overheid de coronacrisis en administratieve rompslomp. De Britse overheid spreekt van een ’pragmatisch nieuw tijdschema’. Voedingsmiddelen zijn schaars en de Britse overheid vreest door controles verdere schaarste. Zodoende is tot nieuw uitstel besloten.

In De Boomkwekerij 13 stond een interview met Tim Heddema, Landbouwraad in het Verenigd Koninkrijk. Aan hem de vraag of in het VK de bouw van de Border Control Posts vorderde. Hierop antwoordde hij: „De infrastructuur voor fysieke controles is er in veel gevallen nog niet. Er is soms gewoon nog helemaal niks. Ik heb geen signalen dat daar ineens een versnelling is ingekomen waardoor het zeker is dat ze er in oktober of januari ineens wel zijn. Dat lijkt onwaarschijnlijk, zeg ik voorzichtig.”

Lees hier het hele interview met Landbouwraad Heddema.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties