De Boomkwekerij Teelt Nieuwe adviesgroep voor notenteelt

Nieuwe adviesgroep voor notenteelt

0

Op de eerste landelijke notendag is een nieuw initiatief gepresenteerd om de notenteelt in Nederland te stimuleren en begeleiden.

Drie personen die gepassioneerd zijn over de notenteelt en notenbomen, hebben adviesgroep De Nootsaeck opgericht: Bart van de Sluis (Boomkwekerij ’t Herenland) uit Randwijk, Jacob Haalstra (Advisie-Agro) uit Bennekom en Herman Janssen (De Zandse Notengaard) uit Huissen.

De drie zien landelijk een toenemende interesse in professionele notenteelt, al dan niet als onderdeel van agroforestry ofwel boslandbouw. Met De Nootsaeck bieden ze advies en begeleiding die gestoeld is op hun kennis, ervaring en netwerk in de notenwereld. De adviesgroep is bereikbaar via info@denootsaeck-adviesgroep.com.

De eerste landelijke notendag vond afgelopen zaterdag plaats in Zoelen en werd door de Nederlandse Notenvereniging georganiseerd.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar