Nieuwe eisen huisvesting arbeidsmigranten

Een aparte slaapkamer en in totaal minimaal 15 m2 leefruimte per persoon. Deze eis stelde de Tweede Kamer onlangs in een motie aan de huisvesting van arbeidsmigranten.

De eis van in totaal minimaal 15 m2 leefruimte inclusief eigen slaapkamer is één van de vele aanbevelingen die het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten in oktober 2020 deed.

Kamerlid Jasper van Dijk (SP) nam de aanbeveling over in een motie, die op 11 februari steun kreeg van een meerderheid van de Tweede Kamer.

Nieuwe norm verplichting?

Gaat de norm van minimaal 15 m2 inclusief een eigen slaapkamer nu verplicht worden voor alle bedrijven die mensen huisvesten? En hoe denken kwekers er zelf over? Is het haalbaar en reëel?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-lisette-domen-5-1024x649.jpg
Twee bewoners van de recent gebouwde huisvesting op het bedrijf van Domen. Foto: Lisette Domen.

Lisette Domen van Boomkwekerijen Zundert bouwde zo’n vijf jaar geleden een nieuwe loods voor haar buitenlandse medewerkers. Ze onderschrijft de voordelen van een eigen kamer.

Privacy is volgens haar belangrijk om te ontspannen en iedere dag goed uitgerust aan het werk te gaan. „Maar de regels moeten niet te vaak veranderen, en een overgangstermijn kan zeker wenselijk zijn.”

Meer weten?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 7. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl. Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties