Tuin en Landschap Chaumont-sur-Loire klaar voor nieuw festivalseizoen

  Chaumont-sur-Loire klaar voor nieuw festivalseizoen

  0

  Het internationale tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire opent donderdag 20 april haar deuren. 24 nieuwe festivaltuinen zijn te zien. Flower Power is het thema van deze 26e editie.

  Bloemen spelen door alle eeuwen en culturen heen een belangrijke rol in de menselijke verbeelding. Zij hebben geïnspireerd tot prachtige kunstwerken. Met hun schoonheid, oneindige variatie in verschijningsvormen, kleur, geur en smaak verleiden ze ons. Daarnaast bezitten ze zowel helende als dodende krachten. En nog niet zo lang geleden hoopte men dat ze ook bij machte zouden zijn ’to change the world, change our souls, change our hearts’.

  De organisatie van het tuinenfestival koos voor 2017 daarom voor het thema Flower Power. 24 inzenders mochten hun ontwerp uitwerken. Zij hebben elk een innovatief eigentijds ontwerp gemaakt met bloemen in de hoofdrol. Tot en met 5 november is het festival te bezoeken.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar