Nieuwe kas en kantoor PCS geopend

Vrijdag 22 juni is de nieuwe kas en het kantoor van het Proefcentrum voor de Sierteelt in Destelbergen geopend. „De nieuwe serres zijn uitgerust met innovatieve technieken waarmee het proefcentrum weer een goede basis heeft voor de toekomst”, aldus directeur Bruno Gobin.

De officiële openingshandeling werd verricht door de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Joke Schauvliege, samen PCS-voorzitter Sander Vercamer, Boerenbond-voorzitter Sonja De Becker en PCS-directeur Bruno Gobin.

Schauvliege onderstreepte bij de opening het belang van het PCS. „Onderzoek in het algemeen, en praktijkgericht onderzoek in het bijzonder, is één van de belangrijkste hefbomen voor de Europese en zelfs mondiale concurrentiepositie van de Vlaamse land- en tuinbouw.”

De nieuwe kassen hebben een oppervlakte van 4.770 m2 en bestaan uit 34 afdelingen met afzonderlijke sturing voor klimaat, scherming, beluchting, belichting en watergift. De kleinste afdeling van 36 m2 maakt het mogelijk om kennis op te bouwen rond nieuwe innovatieve technieken, de grootste afdelingen van 160-230 m2 biedt de mogelijkheid om praktijkgericht onderzoek en demonstraties op grotere schaal uit te voeren. Daarnaast zijn er ook twee daglichtloze afdelingen gemaakt waar met LED-verlichting meerlagen teelt kan worden toegepast.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties