De Boomkwekerij Nieuws Nieuwe onkruidrobot komt naar Boerderij van de Toekomst

Nieuwe onkruidrobot komt naar Boerderij van de Toekomst

0

Een nieuwe onkruidrobot die in Nederland is ontwikkeld, zal in mei op de Boerderij van de Toekomst zijn wiedkunsten demonstreren.

Startup Odd.Bot heeft de zogenoemde Weed Whacker ontwikkeld, een robot die onkruid kan wieden. Odd.Bot meldt dat de robot op 18 mei te zien is tijdens een hightech- en robotdag van Wageningen University & Research in Lelystad. Dan opent landbouwminister Schouten daar de Boerderij van de Toekomst. Dit wordt een proeflocatie voor kringlooplandbouw.

Ook andere leveranciers zullen dan de nieuwste hightech en robots voor open teelten laten zien. Waarschijnlijk ook de Robotti, de autonome werktuigendrager uit Denemarken die Wageningen sinds vorig jaar in Lelystad beproeft.

De Weed Whacker bespaart volgens Odd.Bot tenminste 35% ten opzichte van handmatige arbeid. De robot kan al kort na het zaaien (of planten) worden ingezet.

Beeld: Odd.Bot

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar