De Boomkwekerij Nieuwe postzegel met Passiflora ‘Duuk’

Nieuwe postzegel met Passiflora ‘Duuk’

0

Trots laat Bob Hoogerdijk van Hoogeveen Plants de nieuwe postzegel zien met daarop de Passiflora ‘Duuk’. De ‘Boskoopse’ zegel is op Plantarium gepresenteerd.

Hoogerdijk kreeg de zegel uit handen van Ronald Streng van Nico Streng Boomkwekerijen. De twee vrienden spelen een opmerkelijke rol bij het benamen van Passiflora ‘Duuk’. Bij Nico Streng Boomkwekerijen viel tussen het eigen stekmateriaal een afwijkende Passiflora op, met een grotere sprekende bloem. Ook bleek de plant steviger ranken te hebben en daarmee beter winterhard. Bij het nadenken over een naam voor de nieuwe Passiflora suggereerde Bob Hoogerdijk de plant te vernoemen naar de pasgeboren zoon van Ronald Streng; Duuk genaamd.

  • Bob Hoogerdijk (l) en Ronald Streng maken een vrolijke gebeurtenis van de presentatie van de nieuwe postzegel uit de serie 'Boskoops Mooiste'. Op de zegel staat een Passiflora ontwikkeld door de kwekerij van Streng, Hoogerdijk suggereerde de naam voor de plant.

  • Met het aanprikken van een ballon wordt de nieuwe postzegel aan het publiek gepresenteerd. De ballon zat vol zegels, die door de lucht vliegen.

De nieuwe postzegel behoort tot een serie die onder de naam ‘Boskoops mooiste’ wordt uitgebracht en typisch Boskoopse taferelen en producten verbeeldt. Op de eerste postzegel stond bijvoorbeeld de hangbrug.

Wim du Mortier
Wim du Mortier, coördinator Hortipoint Mediaproducties

Reageer op dit artikel

avatar