Nieuwe stappen gezet richting Laanboomhuis

Tree Centre Opheusden en gemeente Neder-Betuwe hebben nieuwe stappen gezet richting het Laanboomhuis op het Agro Business Centre.

Dinsdag hebben wethouder Hans Keuken (links) en TCO-voorzitter Kees van Rooijen (rechts) de opstalovereenkomst voor het Laanboomhuis ondertekend, alsmede een intentieovereenkomst voor een bedrijfsverzamelgebouw.

TCO heeft nu dus het recht van opstal om het Laanboomhuis, met bijbehorende assortimentstuin, te ontwikkelen op het ABC-terrein. De grond blijft eigendom van de gemeente Neder-Betuwe, het Laanboomhuis wordt eigendom van TCO. TCO kan nu de planvorming afronden en de benodigde omgevingsvergunning indienen. De daadwerkelijke bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020.

Apart bedrijfsverzamelgebouw

TCO wil op een deel van de kavel, naast het Laanboomhuis, een bedrijfsverzamelgebouw ontwikkelen. Bedoeling hiervan is versterking van de concurrentiepositie, kennisinfrastructuur, werkgelegenheid, leefomgeving en vestigingsklimaat. Een ander doel is het laanboomcluster nog zichtbaarder te maken. TCO zal nog een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de ontwikkeling van dat aparte gebouw.

TCO kan het Laanboomhuis de komende tien jaar kostenneutraal ontwikkelen en exploiteren, mede dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland en ondersteuning vanuit opbrengsten van het ABC.

Foto: Gemeente Neder-Betuwe

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties