De Boomkwekerij Nieuwe start voor Nordic Flower Expo

Nieuwe start voor Nordic Flower Expo

0

De Nordic Flower Expo, die vorig jaar voor het eerst werd gehouden, gaat volgend jaar op herhaling. Van 21 tot en met 23 maart 2017 vindt de sierteeltbeurs plaats in Malmö, Zweden. De beurs is recentelijk volledig in handen gekomen van BureauSierteelt.

Het evenement zal hierdoor op een andere manier worden ingestoken waarbij de samenwerking met lokale partijen wordt opgezocht. Ook zal er aandacht zijn voor een side-program met seminars. BureauSierteelt.nl is eveneens verantwoordelijk voor de Flower Expo in Polen die begin september is geïntroduceerd.

Stabiele afzetmarkt
In 2015 werd de eerste editie van de B2B beurs gehouden. Uit de evaluatie onder de deelnemers en uit recentelijke navraag binnen de sector, blijkt dat er gedegen interesse is in de Noord Europese afzetmarkt en daarmee in een tweede editie van de Nordic Flower Expo. Het betreft namelijk een stabiele afzetmarkt met een hoog BNP, lage werkloosheid en hoge inkomens ten opzichte van andere EU landen. In de noordelijke regio wonen ruim 30 miljoen mensen.

De verwachte groei van bijvoorbeeld de Zweedse economie is 2,9 % in 2016 en de verwachtingen voor het hele gebied op economisch vlak zijn positief (bron: Financieel Dagblad). In Zweden groeit de vraag naar bloemen met 9,8 % in 2015 en in de eerste helft van dit jaar is dit cijfer 6,1. In de afgelopen vijf jaar is de export vanuit Nederland gegroeid met meer dan 40%.

Kwalitatief goed bezoek
Aan de eerste editie namen 140 bedrijven uit meer dan 10 landen deel. Ruim 2.500 bezoekers, merendeels professionals, bezochten de beurs. Met de aanwezigheid van een aantal toonaangevende Scandinavische retailers, was de kwaliteit van de bezoekers hoog.

De beurs vormt een B2B platform voor kwekers en exporteurs van bloemen en planten die de Scandinavische markt willen betreden en/of reeds bestaande relaties willen ontmoeten. Tuincentra, inkopers van retail-ketens, importeurs, groothandelaren en bloemisten vormen de belangrijkste doelgroep voor deze handelsbeurs.

Demonstraties en seminar
Bij het inslaan van een nieuwe weg wil BureauSierteelt.nl meer aandacht besteden aan nevenactiviteiten, zoals bijvoorbeeld seminars. In het seminarprogramma zal praktische kennis op het gebied van handel gedeeld worden en krijgt het publiek inzicht in de consument en haar voorkeuren met betrekking tot bloemen en planten.

Op de website van de beurs, www.nordicflowerexpo.com, kunnen geïnteresseerde bedrijven het inschrijfformulier downloaden of meer informatie verkrijgen. De beurs wordt ondersteund door de Vereniging van Groothandelaren in Bloemisterijartikelen (VGB).

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij