Nieuwe toekomstplannen voor Stibosplein

Na 30 jaar op de huidige locatie gaat het Stibosplein verhuizen en uitbreiden. Het plan is dat de deelnemers, hoofdzakelijk vaste plantenkwekers, met ingang van 2022 hun planten op dinsdag en donderdagochtend op een andere locatie brengen, verzamelen en ophalen.

Ongeveer dertig jaar geleden ontstond het Stibosplein. „Vroeger zetten de kwekers hun planten bij de beurs neer. Dat was makkelijk, kon de ander het zo meenemen. Maar van lieverlee kwamen er steeds meer planten te staan en kreeg het verkeer er hinder van”, blikt Henk van der Smit terug. De bestuurder van Stichting Belangenbehartiger van Greenport Boskoop is vanaf het eerste uur betrokken het Stibosplein.

30 jaar zat het Stibosplein aan de Italiëlaan op het ICT-terrein in Hazerswoude-Dorp. Met 53 deelnemers, een aantal deelenemers op de wachtlijst en steeds groter wordende vrachtwagens is het terrein te klein geworden en is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Lees meer over het plan in De Boomkwekerij 3 die aanstaande vrijdag op de mat valt of lees het hier in het digitale magazine.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties