Nieuwe uitbreidingen voor de boomkwekerij

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de toelating van drie middelen uitgebreid met toepassingsmogelijkheden binnen de boomkwekerij en/of vasteplantenteelt. Dit laat zij weten naar aanleiding van de vergadering van 24 juni 2021.

Corzal SE op basis van fenmedifam mag als onkruidbestrijdingsmiddel worden toegepast in de onbedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten. Corzal is een bladherbicide zonder bodemwerking tegen eenjarige breedbladige onkruiden. Het middel moet bij voorkeur worden toegepast op zeer jonge onkruiden. Het middel werkt niet tegen grassen of wortelonkruiden.

De toelating van het schimmelbestrijdingsmiddel pitcher op basis van fludioxonil en folpet is uitgebreid en mag nu ook worden toegepast in de bos- en haagplansoen, vruchtbomen en -struiken, sierheesters inclusies rozen, coniferen en kerstbomen en de onbedekte teelt van vaste planten.

De toelating van Chrysal RVB met de werkzame stof aluminiumsulfaat is uitgebreid voor bacteriebestrijding in de teelt van Astilbe.

Gewijzigde toelating

De toelating van Lepinox Plus op basis van Bacillus thuringiensis subsp. Kurstaki EG2348 is voor toepassing in sierteeltgewassen gewijzigd. Controleer voor gebruik op de bestrijdingsmiddelendatabank het actuele etiket en de gebruiksvoorschriften.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties