Bloem en Blad Vakmanschap NK Bloemstyling Groei&Bloei kent sprookjesachtig thema

  NK Bloemstyling Groei&Bloei kent sprookjesachtig thema

  0

  Tijdens Gardenista, van 15 tot en met 19 mei in Ophemert, organiseert Groei & Bloei het Nederlands Kampioenschap Bloemstyling 2019. Professionals, amateurs en studenten van groene opleidingen strijden om de nationale titel. Een vakjury beoordeelt de wedstrijdarrangementen met als thema Fairytale en bepaalt per categorie een winnaar. Alle sprookjesachtige bloemwerken zijn tijdens Gardenista te bewonderen.

  Kasteel Ophemert vormt het decor van het nieuwe tuinevent Gardenista, een initiatief van vereniging Groei & Bloei. Het evenement in de Betuwe biedt een mix van groen, amusement en gastronomie voor jong en oud. Tijdens Gardenista zijn behalve veel bloemwerk ook klimaatbestendige showtuinen vol duurzaamheid te bewonderen en kunnen bezoekers genieten van streekproducten uit de Betuwe. Ook het kasteel en de kasteeltuin zijn te bezoeken.

  Naast de showtuinen, kwekers en aanbieders van tuinproducten hebben arrangeurs samen met studenten van diverse groene opleidingen het terrein met toparrangementen versierd. Tijdens het evenement geniet je onder meer van muzikale optredens, proeverijen, diverse workshops zoals bloemstyling, natuurfotografie, wijn maken en koken uit de moestuin. Toonaangevende groenspecialisten geven presentaties en in het kasteel is een expositie van florale objecten. Voor de jeugd is er een apart kinderprogramma met onder meer groene workshops, speurtochten, dieren knuffelen en schminken.

  Praktische informatie

  Gardenista is van woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei geopend van 09.30 tot 17.00 uur op het landgoed van Kasteel Ophemert. Toegangskaarten zijn à 14,50 euro (woensdag-donderdag) en 17,50 euro (vrijdag-zondag) per persoon verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Voor groepen (vanaf 15 personen) en studenten gelden extra voordelige tarieven.

  Bron: Gardenista | Foto’s: Gardenista/Brian Muntz

  Reageer op dit artikel

  avatar