De Boomkwekerij Markt ’Nog genoeg om uit te leveren’

’Nog genoeg om uit te leveren’

0

In de aanloop naar Pasen was de handel hectisch zoals altijd. De echte stress is er volgens Florian Faassen (Bart Faassen en J.H. Faassen-Hekkens) nu vanaf, maar er is nog genoeg uit te leveren.

„Er zitten nog verschillende partijen in de koeling, waaronder bos- en haagplantsoen wat we zelf gaan planten, en bestellingen die de komende weken op afroep worden uitgeleverd. De handel in potten loopt door, maar de handel in wortelgoed is dan voorbij.

In de laatste twee weken voor Pasen was er echt stress in de handel. Bomen en struiken begonnen toch wel snel groen te worden, waardoor klanten nog snel bestellingen wilden hebben. Op Witte Donderdag werd het rustiger, en op Goede Vrijdag hoorde je uit Duitsland niets – want alle Duitsers zijn dan vrij.

Als ik een tussenbalans opmaak van dit afzetseizoen, dan is het geen bijzonder jaar.”

In vakblad nr. 9 legt Faassen uit waarom het volgens hem vooralsnog geen bijzonder afzetseizoen voor grootgroenproducten is.

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

Reageer op dit artikel

avatar