‘Nog steeds vrachten met laanbomen geladen’

Nu we al weer bijna halverwege juni zijn, beginnen sommige bomen al aardig te groeien. Het grootste gedeelte van de 10 liter-potten is allemaal voor maart opgepot. Dit betekent dat deze pas opgepotte bomen meteen de groei konden meepakken. Dit vraagt natuurlijk om aandacht want het moet een mooie rechte boom worden. En dus moet de spil/boom recht worden aangebonden en de toppen worden gemaxt met een max tang.

Verder zat het weer begin van deze week niet echt mee. Er viel namelijk aardig wat regen (wat natuurlijk goed is voor de bomen) maar er stond ook uitzonderlijk veel vind. Op het oude containerveld van Coles in Gaddesby beschikken ze nog niet over stevige palen met goede draad waar de bomen in container stevig kunnen blijven staan. Met deze wind zijn er daardoor een hoop bomen die vol in blad staan omgewaaid en hebben her en der ook wat schade opgelopen.

Deze week zijn er nog steeds aardig wat vrachten met laanbomen in container geladen en ook gingen er ook een hoop heesters weg. Wat opvalt is dat er een hoop coniferen (in soorten) in 10 liters zijn verkocht de afgelopen weken. Zelfs de artikelen die twee weken geleden op voorraad zijn ingekocht, zijn nu alweer allemaal verkocht. Er is dus nog steeds veel te doen bij Coles Nurseries.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties