Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Nolina Kwekerijen wint publieksprijs Gezond & Vitaal Werken Prijs 2017

  Nolina Kwekerijen wint publieksprijs Gezond & Vitaal Werken Prijs 2017

  0

  Nolina Kwekerijen heeft de publieksprijs Gezond & Vitaal Werken Prijs 2017 in de wacht gesleept door de meeste likes op Facebook te krijgen. „We hebben aardig wat mensen gemobiliseerd, maar met de prijs zijn we niet minder blij. Het is toch een mooie exposure van je bedrijf”, reageert directeur Marcel de Lange.

  Natasja van Ginhoven en Marcel de Lange (met cheque) van Nolina Kwekerijen nemen de tweede prijs in ontvangst. Naast hen Gerard Roest (FNV, uiterst links) en Wim Boonen (LTO Nederland).

  Gezond en veilig werken vindt De Lange een vanzelfsprekendheid, maar hij probeert daar een extra draai aan te geven. Door onder meer taakroulatie ver door te voeren. „Bij ons is bijna iedereen overal inzetbaar. Dat gaat bij een klein bedrijf als van nature, maar bij een grootschalig bedrijf als de onze is dat een behoorlijke puzzel en georganiseer”, licht De Lange toe. Nolina Kwekerijen kweekt op 20 ha, waarvan 9 ha glas, (bloeiende) potplanten voor binnen- en buitenshuis

  Verder biedt het bedrijf zijn medewerkers zes behandelingen bij een chiropractor om bewust om te gaan met fysieke klachten. Hoe ze preventief zijn te voorkomen, vroegtijdig zijn te herkennen en te behandelen.

  Tweede prijs

  Op 7 december reikte Tinka van Vuuren, bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement verbonden aan de Open Universiteit Nederland tijdens het evenement ‘Vitale bedrijven hebben de toekomst – the next step!’ in Soesterberg de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs 2017 uit aan Vossebeld – cultuur- en civiele techniek.

  De jury oordeelde net iets positiever over Vossebeld dan over Nolina Kwekerijen die de tweede prijs in de wacht sleepte. De jury prees het bedrijf omdat het de medewerkers centraal stelt. „Dat blijkt al uit hun lijfspreuk: men noemt eerst de mensen, en dan het product. Vanuit een sterke persoonlijke motivatie kiest het management ervoor om op verschillende manieren heel goed voor de medewerkers en hun lichamen te zorgen: niet de hele week hetzelfde werk doen, maar wisselen van activiteit zodat het lichaam niet altijd op dezelfde manier wordt belast en een chiropractor op het werk. En: het stimuleren van sportieve activiteiten naast het werk. Met als resultaat: plezier in het werk en medewerkers die de ambassadeurs zijn voor hun organisatie”, aldus het juryrapport.

  Reageer op dit artikel

  avatar