De Boomkwekerij Nieuws Noodfonds voor Vlaamse sierteler

Noodfonds voor Vlaamse sierteler

0

De Vlaamse minister van Economie Hilde Crevits maakt voor de land- en tuinbouwsector in Vlaanderen €35 miljoen vrij. €25 miljoen hiervan is bestemd voor de sierteeltsector.

Het Vlaams noodfonds moet de impact van de coronamaatregelen in de zwaarst getroffen sectoren deels opvangen. Boerenbond is blij dat de sierteelt- en aardappelsector meegenomen zijn in het Vlaams noodfonds. Binnen de land- en tuinbouwsector zijn deze sectoren het meest direct en aanzienlijkst getroffen door de coronacrisis.

De tussenkomst uit het Vlaams noodfonds compenseert de getroffen bedrijven deels voor de verliezen door onverkoopbaar geworden product. In combinatie met de overige herstelmaatregelen kunnen deze bedrijven weer vooruitzien, aldus Boerenbond.

De coronamaatregelen troffen de sierteeltsector hard. Bij aanvang van hun belangrijkste verkoopseizoen sloten alle afzetkanalen de deuren. Telers konden producten niet vernietigen en moest planten vernietigen, met zeer grote verliezen tot gevolg.

„Met de tussenkomst uit het Vlaams noodfonds kunnen de zwaarst getroffen sierteeltbedrijven een deel van hun verliezen compenseren. Dit moet hen in combinatie met andere herstelmaatregelen toelaten een doorstart te nemen”, verklaart Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond.

Lees hier meer over de impact van corona in de Belgische sierteelt.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar