Noodlijdend Bakker.com zoekt nieuwe aandeelhouders

Bakker.com heeft twee maanden uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag, waardoor het postorderbedrijf gesprekken kan voeren met overnamekandidaten. Gevolgen voor kwekers die Bakker beleveren zijn nog onduidelijk.

Dat zei interim-directeur Herman Hovestad in Het Financieele Dagblad. Volgens hem hebben vier partijen interesse om aandelen over te nemen van de familie Bakker.

Hovestad kwam eind vorig jaar bij Bakker ter vervanging van Paul Geraeds, de marketeer die het postorderbedrijf de laatste jaren probeerde om te vormen van verkoop via de traditionele papieren catalogus naar onlineverkoop.

Tegenover Het Financieele Dagblad zei Hovestad dat Bakker op korte termijn meer dan €10 miljoen nodig heeft. In 2016 zou het verlies €19 miljoen zijn, in 2017 €14 miljoen. In 2019 verwacht Hovestad weer winst voor Bakker, vooral dankzij onlineverkoop.

Gevolgen voor kwekers onduidelijk

Het personeel was vorige week naar huis gestuurd; het verzendwerk ligt zo goed als stil. De gevolgen voor kwekers die Bakker beleveren, zijn nog onduidelijk.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties