Nordic Flower Expo geannuleerd

    Nordic Flower Expo in Malmö, die gepland was voor 21-23 maart 2017, vindt geen doorgang. De organisatie kon rekenen op te weinig inschrijvingen.

    Nordic Flower Expo B.V. wilde meer bieden dan het slechts bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Zij wilde dit onder andere doen door het bieden van workshops en het opzetten van een uitgebreid seminar programma. Het huidige aantal deelnemers is echter niet voldoende om een gedegen beurs te realiseren.

    De beurs werd in 2015 voor de eerste maal gehouden. Reden hiervoor was het aantal geluiden in de markt die aangaven dat er door handelaren en kwekers wordt gekeken naar deze veelbelovende markt. Van Wijk van organisator BureauSierteelt.nl: „Ook tijdens de acquisitieperiode waren veel bedrijven enthousiast, met name door het toevoegen van het bloemenevenement FlowerSensation, maar het draagvlak onder de handelaren voor de realisatie blijft uit.”

    Cruciaal was dat Deense kwekers, die twee jaar geleden als collectief (60 bedrijven in totaal) meededen, afzagen van deelname. Van Wijk geeft aan dat ze wilden meedoen onder de voorwaarden dat er twee Deense exporteurs mee zouden doen. Aan deze voorwaarde kon niet worden voldoen. Nu bleef het aantal steken op twintig inschrijvingen en dat bleek onvoldoende om een beurs te organiseren.

    Van Wijk kan nog geen uitspraken doen over de toekomst van Nordic Flower Expo. Op basis van de potentie voor de beurs zou Van Wijk het volgend jaar weer willen proberen. „Aan de andere kant zou ik het niet zomaar weer doen omdat het ons enorm veel energie heeft gekost. Dan zouden we een bepaalde basis van deelnemers moeten hebben, dat we zeker weten dat mensen mee willen doen.”