Tuin en Landschap nieuws Norminstituut Bomen doneert €2000 aan OOGSt-fonds

  Norminstituut Bomen doneert €2000 aan OOGSt-fonds

  1

  Tijdens de landelijke gebruikersdag die plaatsvond op 21 maart overhandigde Marc Meijer, directeur van Norminstituut Bomen, namens gastgemeente Arnhem €2000 aan Leendert Koudstaal als vertegenwoordiger van het OOGSt-fonds.

  Meijer: „We willen er een gewoonte van maken om ieder jaar bij de ledendag een bedrag over te maken naar een goed doel, naar keuze van de gastgemeente. Arnhem koos voor het OOGSt-fonds, een mooi toepasselijk doel.”

  Vlnr Leendert Koudstaal van het OOGSt-fonds, Marc Meijer van Norminstituut Bomen en Codi Duyster van de gemeente Arnhem.

  Naast deze eenmalige bijdrage is het Norminstituut ook in gesprek met het OOGSt-fonds om een structurele bijdrage te leveren aan het fonds, namens de licentiehouders. Op die manier zouden de bij het Norminstituut aangesloten gemeenten automatisch hun bijdrage kunnen leveren aan onderzoek naar groen in de stad.

  Ledendag
  De ledendag is een jaarlijks terugkerend evenement van het Norminstituut; de licentiehouders komen bijeen voor kennisuitwisseling. De bijeenkomst werd ditmaal gehouden in Musis Sacrum in Arnhem en kende een programma van sprekers uit wetenschap en praktijk.

  Zo’n 250 leden werden toegesproken door onder meer Prof. dr. Gert-Jan Hospers, Bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit (over bomen in een snel veranderende wereld); Wouter Baack Technisch Beheeradviseur Groen bij de Gemeente Almere (over databeheer) en Peter Derksen, Directeur Boomfeestdag (met een impressie van de Boomfeestdag).

  Peter Bennink
  Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  Martin Tijdgat Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  Martin Tijdgat
  Gast
  Martin Tijdgat

  Ook de kleine Gemeente Wijdemeren in ‘t Gooi stort binnenkort haar bijdrage in het OOGSt-fonds. Naast eigen beleid richting vergroten diversiteit toegepaste bomen, meewerken aan onderzoek eenbladige treusessen en opbouw collectie iepen vinden we nationaal onderzoek naar bomen zeer belangrijk