De Boomkwekerij Teelt Noviteiten op de FlowerTrials 2018

Noviteiten op de FlowerTrials 2018

0

Op 12 juni opende de Garden Trials and Trade en de FlowerTrials hun deuren. Vier dagen lang kunnen kwekers en handel zich oriënteren op het nieuwe sortiment voor komend jaar. Iedere dag belicht De Boomkwekerij enkele introducties die worden gepresenteerd.

Echinacea purpurea Sombrero-serie: Echinacea Sombrero is geselecteerd op haar compacte groeiwijze. De planten in de Sombrero-serie vertakken goed en vormen bloemen op een zelfstandige korte steel. De planten zijn volgens Florensis goed geschikt voor teelt op 2-3l potten. In de Sombrero-serie zijn drie verschillende kleuren verkrijgbaar: Lemon Yellow, Sangrita en Adobe Orange. De planten zijn te zien bij Florensis in Hendrik-Ido-Ambacht.

Phlox paniculata Sweet Summer-serie: In de Phlox Sweet Summer worden een aantal nieuwe compacte soorten geïntroduceerd. Op de foto staat Phlox paniculata Sweet Summer Compact Lilac with Eye. De planten groeien compact en ook de bloempluimen hebben een gedrongen compacte groeiwijze, terwijl de bloemen in grote niet veel onder doen voor de reguliere Phlox paniculata. De Sweet Summer is resistent tegen meeldauw en bestaat uit goed vertakkende en vroeg bloeiende soorten. De Sweet Summer-serie is te zien bij Syngenta Flowers in De Lier.

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar