De Boomkwekerij Teelt Noviteiten op de Garden Trials and Trade

Noviteiten op de Garden Trials and Trade

0

Op 12 juni opende de Garden Trials and Trade en de FlowerTrials hun deuren. Vier dagen lang kunnen kwekers en handel zich oriënteren op het nieuwe sortiment voor komend jaar. Iedere dag belicht De Boomkwekerij enkele introducties die worden gepresenteerd.

Viburnum ’NCVX1’ (Shiny Dancer): Viburnum Shiny Dancer is een wintergroene plant die makkelijk is in onderhoud. De plant vertakt makkelijk en vormt daardoor bossige struiken die opvallen door het hoogglanzende blad. In het voorjaar heeft de plant witte bloemtrossen, maar de sierwaarde zit hem vooral in het glanzende  blad. De plant is te zien in de stand van Valkplant op de Garden Trials and Trade in het Plantariumgebouw.

Hydrangea ’USDYDO405’ (Runaway Bride Snow White): Hydrangea Runaway Bride Snow White is een hybride die bloeit met losse bloempluimen die van het voorjaar tot het late najaar aanwezig zijn. Hoewel de plant op de Garden Trials and Trade met zilver werd beloont, werd hij vorige maand in Chelsea nog uitgeroepen tot de plant van 2018. De plant is te zien in de stand van Cultivars ghmb op de Garden Trials and Trade.

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar