De Boomkwekerij Teelt Noviteiten op de Garden Trials and Trade

Noviteiten op de Garden Trials and Trade

0

Op 12 juni opende de Garden Trials and Trade en de FlowerTrials hun deuren. Vier dagen lang kunnen kwekers en handel zich oriënteren op het nieuwe sortiment voor komend jaar. Iedere dag belicht De Boomkwekerij enkele introducties die worden gepresenteerd.

Delphinium Amara-serie: Amara Zahra, Amara Luna, Amara Barbara, Amara Jessica en Amara Petra zijn vijf planten die speciaal geschikt zijn voor de potcultuur. De planten groeien compact, worden tot 1 m hoog en zijn goed vertakkend. De nieuwe serie van veredelaar Amara Florea wordt volgend jaar geïntroduceerd door CNB die de licentie beheert. De planten worden vermeerderd door weefselkweek en zijn goed te kweken, aldus CNB. De serie bevat een witte, een wit met blauw, roze, lichtblauwe en diepblauwe variant. De planten zijn te zien op de Garden Trials and Trade in de stand van CNB.

Aronia melanocarpa ‘UCONNAM165’ (Revontuli Mound): Aronia melanocarpa Revontuli Mound is de eerste dwergtype Aronia. De plant heeft een lage groeiwijze en veel worteluitlopers waardoor de plant geschikt is als bodembedekker. In het voorjaar is de plant bedekt met witte bloemen, in de zomer verschijnen paars/zwarte bessen en in de herfst verkleuren de bladeren naar rood. Valkplant uit Boskoop heeft de plant ingezonden voor de noviteitenkeuring, waar de plant met zilver is bekroond. Deze Aronia is te zien bij de Garden Trials and Trade op het noviteitenplein.

 

Ketura Sikken
Ketura Sikken is sinds 2008 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Zij schrijft voornamelijk over sortiment, gewasbescherming en duurzaamheid.

Reageer op dit artikel

avatar