Officiële aftrap voor bouw Aeres Hogeschool op Flevocampus

Op dinsdag 7 juli was de feestelijke aftrap van de bouw van het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool op het Floriadeterrein in Almere. Samen met studenten heeft wethouder Roelie Bosch het bouwbord onthuld.

Het officiële startsein werd met een select gezelschap van medewerkers van Aeres, studenten, (bouw)partners en andere betrokkenen gevierd. (Foto: Floriade Almere 2022)

Het bouwbord is een houten stellage met een afbeelding van het pand en de logo’s van de partners die meewerken aan dit project. Zo weten voorbijgangers wat er op die plek gebeurt. De bouw is in juni van start gegaan.

Groene long

Het nieuwe hogeschoolgebouw, met de naam de Groene Long, is onderdeel van de Flevo Campus. Het wordt een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt.

De bouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen de lessen en activiteiten van Aeres Hogeschool Almere op de nieuwe locatie plaatsvinden.

Bruggen op Floriadeterrein

Met het verkrijgen van de omgevingsvergunningen is recent een belangrijke stap gezet naar de realisatie van de ‘Beverbrug’ en ‘Rondje Weerwaterbrug’. Bruggencampus Flevoland-Floriade, een initiatief van provincie Flevoland en gemeente Almere, en Reimert Bouw en Infrastructuur zijn verantwoordelijk voor de realisatie.

De Beverbrug van architect René van Zuuk uit Almere.

De bruggen worden gemaakt van materiaal uit Almeerse reststromen. De grondstoffen krijgen zo een tweede leven en leveren een bijdrage aan CO2-reductie en circulaire economie.

Rondje Weerwaterbrug, eveneens van architect René van Zuuk.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties