Over omslag in sentiment

Vaste plantenkweker Gebr. Griffioen die met moeite de orders kan bijbenen, webshop directplant.nl die last heeft van onderbezetting, en handelaar Plant Collect die een tent moet bijhuren omdat er zoveel handel is. Hoe anders was het sentiment een paar weken geleden.

Vaste plantenkweker Gebr. Griffioen in Reeuwijk deed vorige week maandag een schrijven uit naar haar klanten. ’Wegens zeer extreme drukte is de eerste mogelijkheid uw bestelling af te leveren aanstaande donderdagavond en vrijdagochtend. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.’

Aan het eind van de week was de vertraging voorbij. ’Deze week waren we door de extreme drukte genoodzaakt de aflevering van orders een aantal dagen op te schorten. Momenteel zijn we weer in staat op de termijn te leveren die u van ons gewend bent’, aldus het bedrijf aan haar klanten.

Onderbezetting webshop

Bij webshop direktplant.nl is al een tijdje het volgende op de site te lezen: ’Door onderbezetting kunnen wij de telefoon helaas niet beantwoorden. Per mail zijn wel volop bereikbaar. Wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden.’ En ook: ’Vanwege extreme drukte hebben wij momenteel een minimum orderbedrag van €150,-. Excuus voor het ongemak.’

Ruimtetekort

Bij handelaar Plant Collect liep het aantal bestelling dusdanig op dat het bedrijf op Koningsdag ruimte tekort kwam. „Om 5 uur ’s morgens belde ik een tentenboer en om 11 uur stond er een extra tent bij ons voor de loods. Zo snel, en dat op Koningsdag”, zegt Jochem Nieuwesteeg. „Te weinig ruimte! Wie had dat een paar weken geleden durven dromen.”

Op Koningsdag werd bij Plant Collect een extra tent neergezet om planten te kunnen verwerken.  (foto: Plant Collect)

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties