De Boomkwekerij Nieuws Omzet Clematis stijgt 14% bij Royal FloraHolland

Omzet Clematis stijgt 14% bij Royal FloraHolland

0

De omzet van Clematis is bij Royal FloraHolland is dit jaar tot en met week 37 met 14% gestegen. Een hogere prijs én een gestegen aanvoer zorgden voor deze omzetstijging.

„Clematis doet het de laatste twee jaar goed bij Royal FloraHolland”, zegt Michel Verbeek, Productmanager bij Royal FloraHolland. Hij ziet dat met name dat een betere beleving omtrent de productgroep klimplanten hiervoor zorgt. „Klimplanten krijgen in het schap een steeds luxere uitstraling en concepten zijn aangepast met meer informatie over de toepassingen van Clematis. Dit leidt tot significant betere verkoopresultaten op de winkelvloer ten opzichte van winkels die op een meer traditionele manier Clematis blijven verkopen”, aldus Verbeek.

Verbeek verwacht dat de prijzen van Clematis komend jaar opnieuw zullen stijgen, dit bij gelijkblijvende aanvoer.

Lees in De Boomkwekerij 20 onder andere wat kweker Bart van der Starre zegt over het voorbije seizoen van Clematis. De Boomkwekerij 20 ligt 27 september bij abonnees op de mat. U kunt de Productanalyse Clematis ook digitaal lezen.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar