Onderwijs start met eenduidige en toekomstbestendige sortimentslijst

  Groen onderwijs van alle niveaus gaat werken met eenzelfde sortimentslijst die bovendien toekomstbestendig is.

  Donderdag is hiervan een start gemaakt. Op het Wellantcollege in Houten is de nieuwe sortimentslijst gepresenteerd aan een vijftigtal docenten van diverse groene opleidingen, niet alleen uit Nederland maar ook uit België.

  De lijst omvat totaal circa 4.000 meerjarige houtige soorten en vaste planten. Uitgangspunt is de VHG-lijst van branche-opleidingen. Deze is aangevuld vanuit de opleidingen zelf en de boomkwekerijsector. Bijvoorbeeld met bij- en vlindervriendelijke soorten, soorten die geschikt zijn voor groene daken, gevels en fijnstofafvang, en soorten die voedsel leveren.

  ’Komt hele groene sector ten goede’

  Het is een flinke uitbreiding ten opzichte van wat het groene onderwijs tot dusver bood, aldus Piet Verhoeven, die namens de LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten in de werkgroep ’Toekomstige plantenlijst’ zit. „Het mooist is dat iedereen nu dezelfde lijst gaat gebruiken, wat alle opleidingen en de hele groene sector ten goede komt.”

  Komende tijd wordt de lijst verder aangevuld met input vanuit bijvoorbeeld tuincentra. Taxonoom Marco Hoffman (Naktuinbouw) gaat het sortiment nog checken op de juiste naamgeving. „Sortimentskennis begint bij taxonomie”, zegt Verhoeven.

  De eenduidige lijst is door docenten enthousiast ontvangen. In Houten werd voorgesteld om eens per jaar bijeen te komen ten behoeve van sortiment in het onderwijs.

  Foto: Piet Verhoeven

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties