De Boomkwekerij Nieuws Onderzoek naar haalbaarheid ’Polenhotel’ in Boskoop

Onderzoek naar haalbaarheid ’Polenhotel’ in Boskoop

0

De Stichting Belangenbeharting Greenport Boskoop doet onderzoek naar de haalbaarheid van centrale huisvesting van arbeidsmigranten de regio. Een nieuwe locatie, die plaats zou moeten bieden aan 200 werknemers, maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Michiel Gerritsen, voorzitter van Stichting Belangenbeharting Greenport Boskoop, zegt dat het verspreid huisvesten van migranten over de regio niet de voorkeur heeft. Zowel de gemeente Alphen aan den Rijn als kwekers zouden meer zien in centrale huisvesting.

Om de huisvestingswensen goed in kaart te brengen verkent Stichting Belangenbeharting Greenport Boskoop momenteel de behoeften onder ondernemers. Daarbij wil zij niet alleen antwoord krijgen op de vraag of er behoefte is aan centrale huisvesting, maar ook hoe groot deze vraag is, of ondernemers ook garant willen staan voor afname van ruimte en of zij bereid zijn om hierin te investeren.

Ook wordt bekeken of de gemeente bereid is om een eventuele locatie te herbestemmen om huisvesting mogelijk te maken. Volgens Gerritsen wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheden van een nieuwbouwlocatie die plaats zou moeten bieden aan 200 arbeidsmigranten.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar