De Boomkwekerij Markt Online aanbieders zien kansen voor plantenverkoop

Online aanbieders zien kansen voor plantenverkoop

0

Planten vormen een groeimarkt voor online verkoop. Dat zeggende online platforms warentuin.nl en beslist.nl.

Van de online aankopen voor de tuin maken planten slechts 2,8% uit tegenover 23% in het fysieke tuincentrum. De online platforms zien dat gemak een steeds belangrijkere aankoopmotivatie vormt en dat consumenten steeds meer verschillende producten online kopen. Hier liggen volgens de platforms kansen voor de online verkoop van planten. Zij noemen daarbij ook bloemen als voorbeeld. De verkoop daarvan heeft volgens hen een enorme boost gekregen door sites als Topbloemen en Fleurop.

Op beslist.nl is in 2017 tot half mei het zoekgedrag naar planten zo’n 70% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit bevestigt volgens warentuin.nl en beslist.nl de toenemende kansen die er zijn voor de online verkoop van planten. Een ander voordeel voor Nederlandse online retailers is dat er weinig internationale spelers op de Nederlandse online markt voor groen zijn.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar