Bloem en Blad Online checklist helpt bij voorbereiden op nieuwe privacywet

  Online checklist helpt bij voorbereiden op nieuwe privacywet

  0

  Detailhandel Nederland lanceert een online checklist die winkeliers helpt om zich beter voor te bereiden op de AVG privacywet. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is met ingang van 25 mei 2018 van toepassing.

  Door AVG privacywet veranderen de kaders waarbinnen een bedrijf persoonsgegevens verzamelt, gebruikt en verwerkt (of laat verwerken). Denk aan klantgegevens als naam, adres, woonplaats, bestelhistorie, betaalgegevens, klantenkaarten en nieuwsbrieven. Ook het (laten) verwerken van personeelsgegevens valt straks allemaal onder de nieuwe wet. Winkeliers met een webwinkel hebben daar nog meer dan anderen mee te maken.

  • Guido van Woerkom (voorzitter Detailhandel Nederland, links) presenteert de checklist aan Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens).

  Inzicht
  ‘De AVG check biedt binnen tien minuten inzicht in acties die je nu kan ondernemen. Ondernemers weten met deze leidraad beter op welke acties ze zich moeten richten’, stelt Guido van Woerkom, voorzitter van Detailhandel Nederland. ‘Winkeliers moeten goed geïnformeerd worden over de veranderingen die hen kunnen raken. Het is een complex geheel, waar wij met deze online AVG check helderheid in verschaffen.’
  Leden worden vanuit de individuele brancheorganisaties geïnformeerd over de Online AVG Check.

  Bron en foto: Detailhandel Nederland

  Reageer op dit artikel

  avatar