De Boomkwekerij Ontwikkelingsbedrijf betrokken bij herstructurering

  Ontwikkelingsbedrijf betrokken bij herstructurering

  0

  De Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop heeft een overeenkomst gesloten met Ontwikkelingsbedrijf HOT (Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouw). Het ontwikkelingsbedrijf kan bij herverkavelingsprojecten financieren en verwerven.

  Het ontwikkelingsbedrijf is een publiek-private samenwerking. Achter HOT gaat een coalitie schuil met daarin onder andere het tuinbouwbedrijfsleven, Royal FloraHolland, de Rabobank en overheden. De coalitie is ontstaan om de herstructurering van oudere glastuinbouwgebieden een impuls te geven. Nu haakt voor het eerst ook een boomkwekerijgebied aan.

  In de praktijk zal de Stichting Belangenbehartiging met plannen komen voor een verbetering in het boomkwekerijgebied. Ontwikkelingsbedrijf HOT checkt de businesscase en als die er goed uitziet is de bijdrage van dat bedrijf aan het project het verwerven van gronden en panden en het financieren.

  Michiel Gerritsen van de Boskoopse belangenbehartigende organisatie zegt in een persverklaring te hopen dat de samenwerking kwekers die hun bedrijf willen beëindigen de helpende hand kan bieden. Een planmatige modernisering van het  boomkwekerijgebied moet in zijn ogen het risico op verrommeling verkleinen.

  Reageer op dit artikel

  avatar