’Onze droom: Black Friday wordt Green Friday’


In aanloop naar Black Friday heeft stichting Trees for All de campagne Green Friday gelanceerd. Een groen alternatief voor Black Friday, waarbij consumenten en bedrijven worden uitgenodigd om bomen te shoppen.

De campagne is volgens Trees for All goed ontvangen en veel bedrijven scharen zich achter het initiatief. Deelnemers zijn onder andere Dille & Kamille, PlantSome, Decathlon en plantbezorgd.nl. Vandaag, op Green Friday, gaan de eerste bomen al de grond in.

Met Green Friday wil Trees for All Nederlanders bewust maken van de negatieve klimaatimpact van Black Friday en een groen alternatief bieden. Met speciale Green Friday Deals van de stichting kunnen mensen doneren voor bomen in Nederland en Oeganda. De boodschap van Trees for All is: het beste wat je kunt kopen, is een boom. De Green Friday campagne loopt nog tot en met 30 november.

’Start van veel grotere beweging’

Simone Groenendijk, directeur Trees for All: „Het is voor ons zo inspirerend om te zien hoeveel mensen en bedrijven een groen alternatief zoeken voor Black Friday. Inmiddels hebben we al ruim 50 bedrijvenpartners die meedoen en zijn er al bijna 2.000 bomen gedoneerd. Hopelijk kunnen we met elkaar een prachtig Green Friday bos aanplanten in Nederland en Oeganda. Green Friday leeft en wat ons betreft is dit de start van een veel grotere beweging. Onze droom: Black Friday wordt Green Friday, een dag om iets terug te geven aan de aarde.”

In Het Groene Woud in Brabant is op 27 november de aanplant van bomen gestart. Hier worden dit plantseizoen op voormalig agrarische gronden inheemse boomsoorten aangeplant. De biodiversiteit krijgt hiermee volgens Trees for All een grote impuls en het bos wordt klimaatbestendig gemaakt. De helft van de bomen die gedoneerd wordt dankzij de Green Friday campagne, wordt in dit project geplant. De andere helft wordt in een herbebosssingsproject in Oeganda geplant.

Over Trees for All

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en sindsdien zijn er wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Consumenten en bedrijven kunnen bomen planten of CO2-uitstoot compenseren via duurzame bosprojecten. Zo wordt bijgedragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Trees for All heeft het CBF-Keur voor goede doelen en ANBI-status.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties