De Boomkwekerij Ook Agro De Arend naar ABC-terrein

  Ook Agro De Arend naar ABC-terrein

  0

  Na machinebouwer Damcon en toeleverancier Van Tuijl gaat ook toeleverancier Agro De Arend als derde bedrijf zich vestigen op het ABC-terrein in Opheusden.

  Gemeente Neder-Betuwe meldt dat overeenstemming is bereikt met Agro De Arend: voor de ontwikkeling van een 17.000 m2 grote bedrijfskavel op het Agro Business Centre.

  Gerrit Jan van Nifterik (links), directeur Agro De Arend, en wethouder Hans Keuken (rechts) van Neder-Betuwe ondertekenen de overeenkomst voor vestiging op het ABC.

  De toeleverancier gaat plannen voor de nieuwbouw uitwerken en de omgevingsvergunning aanvragen. Naar verwachting start dit voorjaar de vergunningprocedure, waarna de nieuwbouw in de tweede helft van 2018 kan beginnen.

  De nieuwbouw komt in de plaats van de bestaande vestiging van Agro De Arend aan de Tielsestraat in Kesteren. Aanvankelijk was deze locatie bedoeld om uit te breiden, maar de toeleverancier heeft toch besloten om naar het clusterterrein voor de laanbomen te gaan.

  Meer bedrijven interesse

  De gemeente voert met nog meer bedrijven gesprekken voor mogelijke vestiging op het ABC. Ook wordt nu met Tree Centre Opheusden werk gemaakt van het permanente Laanboomhuis op het ABC.

  Foto: Gemeente Neder-Betuwe

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar