Ook FloraHolland is blij met noodfonds van het kabinet

Het Noodfonds van €600 miljoen voor de tuinbouw maakt het volgens Royal FloraHolland mede mogelijk om een deel van de coronaschade in de sierteelt te dekken. Daardoor kunnen kwekers en exporteurs blijven werken en is een vliegende start mogelijk als de internationale vraag de komende periode toeneemt.

Een vliegende start is volgens Royal FloraHolland cruciaal voor herstel van sierteeltsector, die heel afhankelijk is van de export. CEO Steven van Schilfgaarde stelt dat het Noodfonds er, samen met het algemene steunpakket van het kabinet en de ruimere kredietverstrekking door de banken, voor zorgt dat veel Nederlandse kwekers hun bedrijf open kunnen houden.

„Als gehele sector kunnen en moeten we ons nu dan ook voorbereiden op een vliegende start als de internationale vraag weer aantrekt,” zegt de CEO van Royal FloraHolland in een videoboodschap (zie onder dit bericht) in reactie op het besluit van het kabinet.

Wereld ziet er strak anders uit

Van Schilfgaarde benadrukt dat de wereld na de coronacrisis er echt anders uitziet. „We zullen ons moeten voorbereiden op een lager volume in de nabije toekomst. Dat zullen we na de crisis weer zo snel mogelijk moeten opbouwen. Dat gaan we doen door te versnellen met de implementatie van onze strategie, met als speerpunten 100% Digitaal en Landelijk Veilen.”

Royal FloraHolland neemt daarnaast maatregelen om de kostenstructuur tijdens de crisis en ook daarna aan te passen. Dat wordt gezien als noodzakelijk voor een financieel gezonde toekomst.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties