‘Op vakantie? Nee hoor, thuis heb ik alles’

Kweker Jannick Schrauwen uit Achtmaal is deze zomerweken vooral druk met onkruidbestrijding, snoeien en ander onderhoud. Op vakantie gaat hij niet: ‘Thuis heb ik alles’.

Schrauwen kweekt op anderhalve hectare containerveld en zes hectare vollegrond sierheesters in pot en kluit, klimplanten, haagplanten en spillen. Hoewel het nu wat rustiger is, was zijn seizoen goed. In het voorjaar moest hij zelfs alle zeilen bijzetten om de bestellijsten compleet te maken.

Van de regen heeft Schrauwen weinig last gehad. “We zijn er in vergelijking met andere regio’s goed vanaf gekomen. We hebben een paar keer 30 mm gehad, maar op onze zandgrond is dat zo weer weg. In juni heeft mijn vader bij elkaar 140 mm gemeten, maar dat heeft dus geen problemen opgeleverd.”

Op vakantie hoeft voor kweker Yannick Schrauwen niet
Jannick Schrauwen op zijn kwekerij in Achtmaal. (foto: Sandragrafie)

Benieuwd hoe het bedrijf van Schrauwen is ontstaan, en sinds wanneer de groei hard is gegaan? En waarom hij tegen de trend in juist is gestopt met de verkoop aan particulieren? Lees dan het hele artikel in het extra dikke zomernummer van De Boomkwekerij, of via mijnboomkwekerij. Geen (digitaal) abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties