De Boomkwekerij Opheusden slaat handen ineen voor Laanboomhuis

  Opheusden slaat handen ineen voor Laanboomhuis

  0

  De boomkwekers aangesloten bij Tree Centre Opheusden (TCO) hebben tijdens hun algemene ledenvergadering ingestemd met een plan voor de realisatie van een Laanboomhuis 2020. Dat gebouw moet het vlaggenschip worden van het bedrijventerrein ABC bij Opheusden.

  Het Laanboomhuis 2020 komt tot stand door samenwerking tussen het bedrijfsleven en de overheid. De provincie heeft subsidie ter beschikking gesteld voor de nieuwbouw. Ook het Laanboompact steunt de totstandkoming.

  Ontmoetingsplek

  Het gebouw moet een ontmoetingsplek worden voor overheid en bedrijfsleven; een centrum dat een bijdrage moet leveren aan onderzoek en innovatie. Er worden geen commerciële ondernemingen in ondergebracht. Maar onderwijs en onderzoeksinstellingen willen er graag gebruik van gaan maken. Ook TCO zal er een nieuwe vestigingsplaats krijgen.

  Het Laanboomhuis 2020 moet een bijdrage leveren aan de ambitie van de streek om in 2030 het toonaangevende laanboomcentrum in Europa te zijn. Het ontmoetingscentrum moet daarbij een rol spelen in de regiopromotie.

  Reageer op dit artikel

  avatar